Сажа на автомобілях та балконах: рівняни потерпають від сусідства з котельнею

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Мешканці кількох будинків в районі Соборної БОС у Рівному поскаржилися на викиди з твердопаливної котельні, яка знаходиться по сусідству. Люди кажуть, що змушені дихати брудним повітрям, а наслідки діяльності котельні щодня упродовж останніх днів спостерігають на своїх автомобілях та балконах.

- Котельня, яка отоплює цей район, спалює не зрозуміло які відходи. Цілими днями заїжджають багатотонні самоскиди, невідомо з чим, руйнуючи тим самим заїзд у двори. Кожен ранок виходишь у двір і спостерігаєш таке явище. Всі автомобілі покриті сажею, це не так і страшно - фарбу можна перефарбувати, а здоров'я мешканців, особливо дітей...Це катастрофа, - висловив обурення у спільноті "Вилка Мікс Рівне" Володимир Мігна.

Прес-секретар "Рівнетеплоенерго" Олексій Кривошеєєв пояснив, що незручності є тимчасовими і пояснюються кількома причинами.

- Це просто людьский фактор. Робота котельні - це ж не просто кинули дрова і вони горять. Там різна подача повітря йде: в залежності від того, яка вологість щепи, яка структура і т.д. По-хорошому працівникам треба було просто переналадити. У ці холоди виникла ситуація, що деякі постачальники просто не можуть привезти щепу, бо не можуть виїхати фурами зі своєї бази. Привезли щипу з вологістю не 16-18, а 30%. Інша вологість вимагає іншої переналадки. А працівники десь недопрацювали і виникла така ситуація. Вона не несе за собою якихось великих проблем. Просто пухнуло трохи сажою в повітря і все, - зазначив Олексій Кривошеєв.

У компанії "Рівнетеплоенерго" є чотири змішаних котельні. Тепловики зазначають, що завдяки ним вдається утримувати рентабельний тариф. Оскільки топити на щепі значно дешевше, ніж на газу.

Олексій Кривошеєв зауважив, що заборгованість за тепло станом 1 лютого цього року сягала більше 300 мільйонів гривень. 

- Я розумію, що люди ображаються, зляться, але коли їхні двори завалило снігом, то ми своїм екскватором розчищали двори, - додав прес-секретар "Рівнетеплоенерго".

Рівняни, які потерпають від кіптяви, кажуть, що будуть звертатися до керівників міста, якщо проблему не вирішать найближчим часом.

Читайте також