Шахраїв, які продали рівнянам фіктивних ліків на 1 млн грн, взяли під варту

На Рівненщині правоохоронці затримали організовану злочинну групу, у якій перебувало 5 чоловіків з Київщини та Житомирщини, які займалися продажем псевдоліків. Вони видавали себе за працівників відомих столичних оздоровчих та медичних центрів і телефоном "впарювали" людям дорогі іноземні медикаменти, які, буцімто, лікують від різних захворювань. Про це портал "РівнеМедіа" вже повідомляв раніше: На Рівненщині шахраї продавали людям псевдоліки від різних хворіб.

Нагадаємо, що шахраї розвернули широку рекламну кампанію  під видом легальної діяльності з надання медичних послуг. Кожен з них мав свою роль. Один - телефонував, інший телефоном діагностував, хтось займався рекламою, хтось - збутом, а інший виконував роль кур'єра-посередника. До слова, за їх схемою, придбавши ліки, їх можна було отримати лише через кур'єра.

В результаті, обманюючи та зловживаючи довірою громадян, зловмисники зуміли розбагатіти на понад 1 млн гривень, продавши довірливим громадянам чудо-ліки, які насправді виявились звичайними дешевими біологічно-активними добавками.

Відтак, днями у цій справі відбувся судовий розгляд, за результатами якого усім п'ятьом учасникам злочинної групи обрали запобіжні заходи. Головного організатора шахрайства взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1,2 млн грн. Ще трьох учасників також взяли під варту, але з меншою заставою в 1 млн грн. Останнього, п'ятого їхнього поплічника посадили під домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

Слідчі дії у цьому кримінальному провадженні здійснює Головне управління Національної поліції в Рівненській області. Згідно із санкцією статті - ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах у складі організованої злочинної групи) - їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також