Школяр з Рівненщини став призером Міжнародної олімпіади у Тайланді

Фото - Вараш.інфо

Нещодавно бронзовий медаліст Міжнародної учнівської олімпіади повернувся з Тайланду до рідного міста Вараш, повідомляє "Вараш.інфо". 

У Міжнародній олімпіаді брало участь 39 команд і 154 учасника. Україну представляли 4 кращих знавців науки про землю: Єгор із Вараша Рівненської області, Ярослав із міста Дубно Рівненської області, Віктор із міста Бровари Київської області та Варвара із міста Одеса Одеської області, яка виборола для України срібну медаль.

«Мовних бар’єрів не було, все перекладалося на зрозумілу для нас мову. Той настрій, ті емоції перекривали всі хвилювання і не давалося взнаки. Завдання нам дали досить цікаві, комплексні, кожне наступне питання пов’язане з попереднім. Нас готували до геології, казали, що буде 60% питань суто по ній, а вже на олімпіаді стало зрозуміло, що більшість питань стосується метеорології та гастрономії. Ще з дитинства мене цікавили подорожі, бабусі живуть далеко, тому маємо зможу виїжджати частіше, бачити природу та різні географічні об’єкти. Батьки працюють на Рівненській АЕС. Пам’ятаю, коли ще в кінці п’ятого класу, із шкільної бібліотеки я отримав книжку з географії, то підійшов до мами і сказав, що це буде мій улюблений предмет. На диво так і трапилося», – розповідає медаліст Єгор Грушевий.

Читайте також