Школяр з Рівненщини вже два тижні перебуває у комі після катання на санках

Два тижні тому в селі Здовбиця Здолбунівського району трапилась біда. 11-річний хлопець катався на санчатах і невдало впав. Хлопець, попри сильний головний біль, сам прийшов додому, але вночі йому стало гірше, почалась блювота. Важко сказати що відбувалося вдома, можливо, батьки, не маючи медичної освіти, недооцінили важкий стан дитини, але швидку викликали об 11 ранку, коли дитина вже була без свідомості. Шестикласника одразу доправили до обласної дитячої лікарні, там обстеження показали важку черепно-мозкову травму з переломом кісток черепа та великим крововиливом. Дитині терміново провели операцію по видаленню гематоми. За кілька днів хлопця довелося знову прооперувати, йому видалили частину кістки черепа, яка не приживалась. Зараз в хлопця ще є набряк мозку, який лікарі бачать навіть під шкірою в місці, де відсутня кістка. 

На жаль, хлопець досі знаходиться в комі на апараті штучного дихання. Він інколи відкриває очі, але лікарі кажуть, що це поки не усвідомлено. Коли стан дитини покращиться і буде стабільним, йому треба буде провести ще одну операцію по встановленню пластини на місці, де відсутня кістка черепа. Але коли це може бути – через кілька місяців чи років – зараз не скаже жоден лікар. 

Лікарня намагається забезпечити хлопця всіма необхідними медикаментами, та зараз мова йде про тисячі гривень і головний лікар РОДЛ звернувся до фонду з проханням придбати антибіотики та інші ліки для юного пацієнта. Зараз дитині вкрай необхідні медикаменти. 

Класний керівник хлопчика каже, що це дуже світла дитина, яка завжди першою приходить на допомогу: приибрає в класі, приносить крейду та мокру мочалку. В хлопця хороші відносини з однокласниками, він дружить зі всіма. Поруч з дитиною в реанімації знаходиться тітка, яка не є офіційним опікуном, тому не може дати дозвіл на розголошення прізвища та фото хлопця. 

Благодійний фонд "Скарбниця Надії" дякує всім, хто відгукується на проханя про допомогу дитині в реанімації. Фонд просив всього 5 тисяч гривень на найнеобхідніші ліки для хлопчика, який отримав відкриту черепно-мозкову травму, катаючись на санчатах. Всього за три дні на рахунок благодійного фонду "Скарбниця Надії" надійшло більше 30 тисяч гривень. В лікарню приходять люди і самі приносять ліки. Мама іншого важко хворого хлопця передала препарат Колістин вартістю близько 5 тисяч гривень.

На минулому тижні фонд передав на баланс лікарні ліки на суму 2 тисячі гривень, сьогодні - ще на 8 тисяч. На жаль, втішних новин поки немає. Хлопчик в комі, він бореться за життя. Будемо намагатися забезпечити дитину всім необхідним.

Дитині вкрай необхідна допомога. Просимо не залишати хлопця в біді. В нього є шанси вийти з коми, але без допомоги небайдужих людей це буде зробити практично неможливо. 

Станом на сьогодні сума до збору майже 5000 гривень на наступні ліки: 

Колістин порошок д/ін. 2 млн ОД - 5 фл. 
Тіотриазолін 2,5% 2 мл амп. № 10 – 1 уп. 
Пірацетам 20% 5 мл амп. №10 – 1 уп. 
Цераксон р-н д/ін 1000 мг амп. 4 мл № 10 – 1 уп. 
Інфезол 100 р-н д/ін 250 мл - 3 фл.

Контактні дані:
Юлія Кутик (координатор) – (097) 93-807-54

Реквізити для надання допомоги:

КАРТКА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1050 4746,
(карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Кутик Юлію Миколаївну)
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Допоможи дитині в реанімації»

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ37685693
р/р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Допоможи дитині в реанімації»

Читайте також