Школярі Рівненщини можуть взяти участь у конкурсі есе від господарського суду

Північно-західний апеляційний господарський суд оголошує Конкурс на краще есе:

- для учнів 8-9 класів загальноосвітніх шкіл Рівного та Рівненської області на тему "Закон починається з мене";

- для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл Рівного і Рівненської області на тему "Справедливість чи законність: що більш вагоме в судочинстві?".

Існування суспільства неможливе без існування законів. Закони змушують триматись у певних морально-ціннісних рамках. Адже що було б з нашим суспільством, якби навколо процвітало беззаконня і анархія? І якщо правові обов'язки означені і відомі вже давно, то люди не повинні шукати собі зразок для наслідування, вони повинні самі бути зразком законослухняності користуючись орієнтирами вказаними в законодавстві.

Продовжуючи традицію проведення конкурсу цьогоріч, представники суду прагнуть ознайомити з роботою суду учнів загальноосвітніх шкіл Рівного та Рівненської області та виховати з підростаючого покоління, яке завтра будуватиме майбутнє України, правосвідоме суспільство.

Роботи учасників разом із реєстраційною анкетою потрібно подати до 7 грудня 2020 року, скерувавши їх на поштову адресу Північно-західного апеляційного господарського суду (вул. Яворницького, 59, м. Рівне, 33001) чи електронну пошту [email protected] , з приміткою "Конкурс на краще есе", або подати особисто у канцелярію суду (корпус, що знаходиться поруч прохідної).

Докладніше про умови конкурсу – у Положенні.

Читайте також