Скандальний підприємець, який розводить у Рівному тибетських мастифів, вимагає від Фонду держмайна більше 25,5 млн грн

Скандально відомий рівненський підприємець Юрій Бойко, який створив на території Радіозаводу розплідник тибетських мастифів, подав до Господарського суду Рівненської області позов, у якому вимагає від Фонду держмайна сплатити йому більше 25,5 млн грн компенсації.

Нагадаємо, що у вольєрах на території Радіозаводу незаконно проживає майже 400 собак породи "тибетський мастиф". На них неодноразово скаржились мешканці, які живуть неподалік, та студенти МЕГУ, які вчаться поруч, на те, що їм щоразу стає все небезпечніше ходити вулицею, адже собаки можуть кинутися на них і покусати, бо такі випадки вже були.

У 2016 році суд вже був зобов`язав підприємця вивезти собак звідти, втім, Юрій Бойко поки не збирається його виконувати. Більше того, він подав апеляцію на рішення суду, який зобов’язав його прибрати розплідник мастифів.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, який також контролює ситуацію щодо стану справ на ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», вони вже звернулися в прокуратуру з’ясувати питання виконання рішення суду, а за цим фактом уже порушено кримінальну справу.

Та незважаючи на це, Юрій Бойко продовжує подавати у суди. Цього разу він позивається до Фонду держмайна. Адже Бойко, буцімто, є інвестором Радіозаводу, а Фонд займається ліквідацією цього підприємтва, аби потім продати його з молотка, а виручені кошти віддати на погашення заборгованості перед кредиторами, одним з яких, нібито, і є Бойко.

Відтак, підприємець вимагає від Фонду держмайна виплатити йому 25 млн 562 тис. 582 грн. Це - та сума, яку, як він стверджує, він як інвестор вклав у Радіозавод.

Судове засідання відбудеться завтра, 18 січня, о 10 год. у Господарському суді Рівненської області (вул. Набережна, 26а).

Марина НАЗАРЧУК

Читайте також