Скільки держава виділила грошей на агропромкомплекс Рівненщини? (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

6,3 мільярди гривень виділила держава для підтримки агропромислового комплексу. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Це безпрецедентні за масштабом гроші. Допомога суттєва. Втім, аби її отримати, господарники Рівненщини повинні знати та вміти правильно оформити усю документацію та знати, куди її направити

Яким чином це зробити, вони дізнавалися на семінарі. Його учасниками були керівники фермерських господарств і кооперативів, сільгосптоваровиробників, представники об’єднаних громад.

Програми підтримки учасникам заходу презентували заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета спільно з своїми колегами.

«Цього року фермери та кооперативи отримали ряд значних преференцій. Серед них - дешеві кредити та високопроцентна (від 40% до 90%) компенсація за купівлю техніки, обладнання, насіння, кредит на вітчизняне насіння в державних банках. Порядки надання коштів є у відкритому доступі на сайті Кабміну та Міністерства. Крім того, за роз'ясненнями та консультативною допомогою виробники можуть звернутися до дорадчих служб, оскільки Уряд компенсуватиме 90% вартості їх послуг», - зауважив Віктор Шеремета під час презентації.

Він додав, що дорадчі служби надаватимуть консультації за такими напрямами як: агрономія, ветеринарія, зоотехнія, бухгалтерський облік, маркетинг, юридичні консультації.

Компенсуватимуть 25 % сільгоспвиробникам за придбання техніки вітчизняного виробництва, розповідають представники Мінагрополітики. Вже до кінця березня буде затверджений перелік техніки, яка підпадає під цю програму. Серед них – холодильне обладнання та холодильники, техніка для роботи сироварень, переробки молокопродукції, нові моделі тракторів.

«Фінансового ресурсу є достатньо. Режим відшкодування – оперативний. Найголовніше – це написати заяву та не мати заборгованості. Тоді можна звертатися до банку. Установи – Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк – вже готові до співпраці», - наголошують представники Мінагрополітики.

Отримати консультацію щодо державних програм АПК можна у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

«Завдяки ініціативі Уряду цього року сільський бізнес отримав масштабне фінансування. Зараз необхідно в максимально стислий термін розповісти про це людям. Адже самі механізми залучення допомоги на АПК прості, але потребують роз’яснення», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, у державному бюджеті на підтримку АПК передбачено 6,3 мільярди гривень, з яких 4 мільярди – на підтримку тваринництва, 1 мільярд – на фермерські господарства, 945 мільйони гривень – на здешевлення сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, 300 мільйонів – на садівництво та виноградарство. Кошти направлять і на компенсацію відсотків за залученими кредитами.

Читайте також