Скільки підприємців на Рівненщині закрили свій бізнес під час карантину?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Карантинні обмеження, запроваджені по усій території України, створили складні умови для існування малого та середнього бізнесу. Держава надає підприємцям бонуси у вигляді податкових канікул, відтермінувальна мораторію на перевірки. Та чи допомогли ці заходи втриматися рівненським підприємцям. Ми вирішили перевірити, чи збільшилась кількість ФОПів, які закрили власну справу за період карантину, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За період з 12 березня до 21 квітня 2020 року у Рівненській області припинили свою діяльність 335 фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Рівненській області.

За аналогічний період у 2019 році до органів ДПС Рівненської області надійшло 519 відомостей з ЄДР про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем за її рішенням.

За інформацією податкової служби на Рівненщині, минулоріч кількість осіб, які припинили власну справу, була на 184 представники більша. Це говорить про те, що хоч карантин і вніс свої правки у плани підприємців, але бізнес на Рівненщині може встояти під час форс-мажорних обставин.

Читайте також