Скільки Рівненщина отримає на сільську медицину?

В обласній раді розпочалися фахові навчання на тему децентралізації

20 лютого в обласній раді проходить фахова майстерня «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: бюджетна політика» за участі представників обласної та районних рад Рівненщини.

Програма навчань передбачає обговорення особливостей формування та виконання місцевих бюджетів, фінансових переваг і додаткових ресурсів для ОТГ. Також учасники зустрічі обговорили бюджетну політику на 2018 рік, делеговані повноваження та форми співробітництва територіальних громад і загрози для місцевих бюджетів.

Захід проходить в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад.

У ході роботи розглянули різні секторальні реформи. Щодо освіти, то з’ясували, що коштів не вистачає, адже роботу непедагогічного складу нині фінансують з коштів місцевих бюджетів.  Водночас люди стурбовані реформами, які відбуваються у галузі освіти – дітей у школах мало, довозити їх у більші школи за 20-30 км заважають погані дороги.

Медина реформа також спричинила жваве обговорення. Адже лікарі не хочуть їхати працювати у села на низьку зарплатню. Тому медицина на селі ледь дихає -  переконані представники районів. Однак мають надію на заплановані 4 млрд. грн на розвиток сільської медицини.

Однак зміни у земельному законодавстві присутніх порадувалим. Адже наразі вже розпочався процес передачі земель за межами населених пунктів у власність ОТГ.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також