Скільки землі має голова Рівненської ОДА?

Нещодавно портал "Рівне медіа" опублікував інформацію про те, що міського голову Рівного Володимира Хомка називають одним із найбільших землевласників серед мерів Західної України. Загалом його родина володіє більше як 5-ма гектарами землі.

Журналісти видання "Слово і діло" проаналізували декларації голів обласних державних адміністрацій України за 2017 рік. Виявилося, що загалом усі вони разом мають 104 га землі. До слова, це лише дві третини "маєтку" Януковича в Межигір'ї.

Щодо очільника Рівненщини Олексія Муляренка, то він задекларував доволі скромні володіння. Зокрема, усього родина голови Рівненської ОДА володіє двома земельними ділянками загальною площею лише 0,28 гектара у Рівному. До слова, це третій найнижчий показник з-поміж усіх голів. Менше землі має лише голова Івано-Франківської ОДА Гончарук (0,1 га) та голова Сумської ОДА Клочко (0,12 га).

Найбільшим же землевласником виявився очільник Луганщини Юрій Гарбуз. Він має у власності аж 63,02 га землі.

До речі, є й такі, хто не має жодної земельної ділянки, судячи з декларацій. Це - голови Закарпатської, Харківської, Львівської, Херсонської та Одеської ОДА.

Читайте також