Смертельна робота на Рівненщині

 Мруть від шершнів та електрики

Нещодавно неподалік села Колоденка постраждав водій маршрутки. «Відмітився» його колега. Він біля кафе «Анастасія» «підрізав» його автомобіль своїм, силою вийняв неприятеля із салону та жорстоко побив. За цим спокійно спостерігали два десятки людей, які були змушені самостійно зупиняти маршрутку без водія. Адже вона почала котитися. В результаті, люди не доїхали, а шофера з побитою головою і травмою ноги забрала швидка. Як нам пояснили, це не травмування на робочому місці, а банальне насильство.

Таких людей, які померли безпосередньо на робочому місці, в 2015 році було шістнадцять (89 травмувалися), в 2016 році – 30 людей померло (110 травмувалося), а за два місяці 2017 року вже зафіксовано 7 нещасних випадків.

За переконанням експертів, ці показники на порядок більші. Але постраждалі мовчать, бо знають, що справедливості не доб’ються. Тому те, що офіційно фіксують, є лише крихтами від загального пирога.


У Березному чоловіка вбило струмом. Він був не повністю забезпечений необхідною амуніцією. Його звинуватили у нехтуванні правилами безпеки. Мовляв, поліз на опору сам і не пристебнувся.

В Костопільському районі двох чоловіків покусали шершні. Один потерпілий обходив ліс, а інший просто розвантажував деревину. Через те, що на території лісгоспу не було необхідних медикаментів, то й допомога вчасно надана не була. Люди померли. Зате тепер лісгоспи запаслися необхідними медикаментами.

У Рівному впав будівельник на об’єкті, який знаходиться по вулиці Київській. Говорять, винен сам, бо не укладав трудового договору, а працював нелегально.

Винними будете ви

Управління держпраці покликане захищати вас та контролювати забезпечену безпеку на робочому місці роботодавцями. Але (у більшості випадків) якщо, не дай Бог, ви залишилися калікою через свою роботу, то винним у цьому зроблять саме вас. Часто люди, з якими трапляється біда, офіційно на роботі не влаштовані. А якщо й працюють з оформленими трудовими відносинами, то без належної відповідальності ставляться до техніки безпеки. Хоч підприємці цю провину можуть «повісити» на вас. Адже інспектори проводять повномасштабне розслідування, під час якого буває важко виявити, хто винен в інциденті.

 

Читайте також