Сьогодні у Рівному стартував "Музейний марафон"

Рівненський обласний краєзнавчий музей розпочинає «Музейний марафон». Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Цьогоріч заклад вже вчетверте запрошує на заходи, присвячені Міжнародному Дню музеїв, які відбуватимуться протягом тижня.

Сьогодні, 14 травня, програма марафону розпочинається з презентації книги «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро». Автором твору є волинянин Андрій Бондарчук, який подає трагічні сторінки історії як складову політики нищення України та силу нашого народу. Початок – о 12.00.

У вівторок, 15 травня, дослідник Василь Гудзій представить унікальні фото, за якими можна прослідкувати минуле центральної частини Рівного у проміжку від 100 до 50 років тому. Фотоісторична презентація «Вигляд вулиці Соборної у районі Майдану Незалежності протягом півстоліття (1918-1968)» розпочнеться о 12 годині.

Наступного дня, о 12.00, завідуюча відділу виставок музею Галина Данильчук у рамках проекту «Виставка одного експоната» розповість про цікаву історію картини «Будинок Гете у Веймарі».

А о 21.30 цього ж дня на подвір’ї музею покажуть фільм «Грецький горішок», присвячений художнику Георгію Косміаді.

17 травня, о 21.45, проведуть нічну екскурсію по краєзнавчому музею «В гостях у князя Любомирського». Власник Рівного, будівничий чоловічої гімназії (1839) князь Фредерик Любомирський запрошує тих, кому не байдужа минувшина рідного краю, пройтися музейними залами, які колись слугували навчальнимикласами та дізнатися про історію рідного краю в променях ліхтарика.

В п’ятницю, 18 травня, в рамках марафону - відкриття виставки багатошарової витинанки львів’янки Ірини Токарської та презентація книги «Фіалкова хмаринка». Початок – о 13.00.

В цей же день, о 14.30 презентують книгу Віктора Мельника «Базальтовий край», яка розповідає про базальти на Землі і в космосі, про вивчення базальтів Волинського Полісся, а також про ідею створення Мінералогічного музею під відкритим небом на території Костопільського району.             

Завершиться «Музейний марафон» 19 травня традиційним фольклорно-етнографічним святом «Музейні гостини», де можна буде ознайомитися з виробами народних умільців Рівненщини та інших областей України, а також побачити виступи кращих вокальних, танцювальних колективів та сольних виконавців. Розпочнеться дійство об 11.00.

Читайте також