Сьогодні у Рівному відбудеться концерт класичної музики

Сьогодні, 25 березня, о 17:00 в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії відбудеться концерт класичної музики.

Учасники: Василь та Михайло Бабич (віолончель, диригент Україна, Австрія) та Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії.

У програмі: 

Перший відділ:

Концерт А. Вівальді для двох віолончелей
Симфонія Гайдна №43 «Mercury»

Другий відділ:

Концерт Боккеріні, обробка Грюцмахера В-dur

Михайло Бабич (віолончеліст і дириґент) народився у Києві, Україна; музичну освіту здобув у КССМШ ім. Лисенка у класі проф. В. Червова та О. Червової та у Національній Музичній Академії України ім. Чайковського, котру завершив з відзнакою у 2006р. у класі проф. О. Червової. У 2007-2012 Михайло Бабич удосконалював свою майстерність у Віденському університеті музики й виконавського мистецтва (нім. Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) де його викладачами були, зокрема, В. Ербен, Е. Брайт (барокова віолончель), І. Райнер (бароковий ансамбль). А у 2015-2016 рр. там само пройшов підготовчий курс з оркестрового диригування і з 2016 продовжив регулярні заняття дириґуванням у формі приватних лекцій у Клаудіуса Траунфельнера (шеф-дириґент оркестру Віденська Камерна філармонія). У 2002-2007 Михайло Бабич працював, як артист групи віолончелей у Камерному Оркестрі «Київські Солісти», художній керівник і дириґент – Б. Которович. З цим колективом мав численні концертні виступи в Україні, а також у концертні турне до деяких країн Європи та Азії. В Україні М. Бабич є призером національних конкурсів юних композиторів (1-е місце, Київ, 1999) та юних віолончелістів (2-е місце, Львів, 2000), а також 6-го міжнародного конкурсу «Фарботони» (1-е місце, Канів, 2004). У 2010-2015рр. (з перервами) він був музикантом оркестру міського театру у м. Баден (Нижня Австрія). У 2016 Михайло Бабич був обраний концертмейстром групи віолончелей камероного оркестру HSO (Haydn Symphony Orchestra, Vienna), з котрим вім мав численні виступи у різноманітних залах Відня, у т.ч. Філармонії (Musikverein) та Ратуші (Rathaus). Він часто бере участь у концертах сучасної музики як учасник ансамблю Ensemble XX. Jahrhunderts (артистичний директор – Prof. P. Burwik), у концертах, що організовуються Австрійським Товариством Сучасної Музики (ÖGZM) а також у концертах камерної музики.

У 2017 Михайло Бабич заснував власний лейбл «Classic Pearls» та здійснив запис і публікацію власного альбому „A Rich Recipe… for Delicious Music“ з піаністом Павлом Качновим. Також 2017 Михайло Бабич розпочав власну педагогічну діяльність у музичній школі міста Трайсмауер (Нижня Австрія), де він має власний віолончельний клас. Дириґентський дебют Михайла Бабича відбувся у липні 2017р. У віденському Будинку Музики (Haus der Musik) з камерним оркестром Imperial Classic Orchestra.

Василь Бабич народився 9 листопада 1989 року у Києві. Музичну освіту здобув у КССМШ ім. М.В. Лисенка (2009) та НМАУ ім. П.І. Чайковського (2014), клас Олени Червової. Працював в оркестрах Національної радіокомпанії України (2013-2015), Національному президентському оркестрі України (2015-2016), Академічному камерному оркестрі рівненської обласної філармонії (2016-2017). На даний момент є артистом Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ). Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, зокрема у всеукраїнського конкурсу юних віолончелістів (Львів, 2001, 2003), конкурсу імені Полянського (2004, Київ), конкурсу камерних ансамблів імені Іґнація Яна Падеревського (Житомир, 2010) та ін. Віолончеліст камерного ансамблю «Lux Orkestra» (Київ). Учасник багатьох концертів камерної музики у Києві, має виступи як учасник камерних ансамблів так і як соліст.

Читайте також