Сьогодні в Рівненській бібліотеці для молоді покажуть британське кіно

У неділю, 18 лютого, о 15.00 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) відбудеться перегляд соціальної драми «Я, Деніел Блейк» (Великобританія, Франція, Більгія, 2016) відомого режисера європейського гостросоціального кіно Кена Лоуча, яка отримала Золоту пальмову гілку на Канському кінофестивалі.

Пронизлива, хвилююча, емоційна стрічка про протистояння звичайної людини і державної машини, про несправедливість і жорстокість, про любов і почуття власної гідності. Деніел Блейк − нещодавно овдовілий 59-літній бездітний роботяга. Він тесля, відмінний майстер, але після перенесеного інфаркту змушений залишити своє місце і звернутися по державну соціальну допомогу. Людина, яка все життя тяжко працювала, тепер повинна воювати з бездушною бюрократичною системою.

Фінальний монолог головного героя картини на рівні маніфесту відсилає нас до християнських цінностей:

«Я, Даніел Блейк − людина, а не користувач або клієнт, не номер соціального страхування або файл в комп'ютері. Я громадянин. Не більше, але й не менше».

Організатор показу: Рівненська обласна бібліотека для молоді за підтримки British Council Ukraine та кінодистрибуторської компанії «АртХауз Трафік».

На перегляд фільму запрошені читачі бібліотеки та всі бажаючі.

Вхід безкоштовний.

 

За детальнішою інформацією звертайтесь за тел.: (0362) 63-74-86 (Валентина Володимирівна).

 

Читайте також