Сьогодні в Рівному розкажуть, що потрібно актору-початківцю

19 квітня, о 18:30, у м. Рівне, за адресою вул. Короленка, 2, книгарня «Є» запрошує на майстер-клас Лабораторії сучасної драматургії та режисури за участі Юрія Паскара, Євгена Васильєва та Олексія Титаренка на тему «Що потрібно актору-початківцю».

Ви знаєте, що у вас є акторський талант, але ще не зуміли його розкрити у собі? Прагнете більше дізнатися про розвиток акторської справи? Чи просто цікавитеся драматургією? Тоді цей майстер-клас саме для вас. Майстер-клас призначений для акторів-початківців – він буде корисний однаковою мірою і тим, хто вже почав свій шлях до сцени, і тим, хто тільки збирається почати, особливо непрофесійним акторам.

Театральні дійства - одна з важливих складових культурного життя міста. У Рівному минулого року з’явилась ще одна ланка, яка створює унікальні у західному регіоні України експерементальні майданчики сучасної української та зарубіжної драматургії на базі малої сцени Рівненського академічного українського музично-драматичного театру. Засновниками Лабораторії є досвідчені та відомі діячі театрального мистецтва Юрій Паскар, Євген Васильєв та Олексій Титаренко. Нещодавно відгримів фестиваль “Відкрита брама” , та на цьому свято Театру не завершується. Що ж ще очікувати любителям драматургійного жанру ще? Ви дізнаєтесь про це від наших гостей.

Юрій Паскар – режисер, драматург, психолог. Засновник та художній керівник театральної лабораторії «ВідСутність» ПДМ. Автор п’єс: «Ігри в пляшечках», «За філіжанкою кави...», «Людина», «YQ», «Повернення, або баскетбол на двох». П'єси: «Ігри в пляшечках», «Людина» були поставлені в рівненському молодіжному театрі «Від ліхтаря» (2001, 2002). Режисер-постановник: вистави «Секонд Хенд» за п’єсою «Стриптиз» Славоміра Мрожека (2010); перформативної вистави «ВідСутність» Ю. Паскар (2010); вистави «Ну звісно» Девід Айвз (2011); вистави «Ілюзії» Іван Вирипаєв (2013); вистави «За зачиненими дверима» Жан-Поль Сартр (2014); вистави «У відкритому морі» Славомір Мрожек (2016); вистави «Служниці» Жан Жене (2017) тощо. Автор низки театральних проектів: театрального фестивалю «Сходи», експрес-вистави за п’єсами українських драматургів «ДієСлово», театральна імпреза «Відкрита брама» тощо.

Євген Васильєв – доцент, кандидат філологічних наук, докторант Житомирського державного університету імені Івана Франка. Є. Васильєв є автором майже 200 наукових та навчально-методичних праць, зокрема співавтором підручників для вищих навчальних закладів «Загальне літературознавство» і «Теорія літератури», шкільних підручників «Зарубіжна література. 11 клас: Підручник», автором навчального посібника «Франц Кафка. Новела „Перевтілення“ та інші твори» монографії “Сучасна драматургія: жанрові трансформації, модифікації, новації”, низки наукових статей, надрукованих у фахових виданнях України, Польщі, Росії, США, Чехії. Керівник народного аматорського молодіжного театру МПК «Текстильник» (2013-2017 рр).

Олексій Титаренко – член Спілки театральних діячів України, художній керівник театру "Сонях", режисер, актор театру та кіно.

Вхід вільний.

Читайте також