Спад захворюваності на COVID-19 на Рівненщині: коли знову чекати сплесків?

Ілюстративне фото

На Рівненщині за минулу добу зареєстровано 37 випадків захворювання на коронавірус. Начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів, що спад захворюваності є сезонним і тимчасовим явищем.

"Сьогодні в нашій державі це явище більш системне, тому що, як повідомив міністр охорони здоров'я, по Україні за добу відбирається менше 4 тисяч зразків. Кількість відбору зразків зменшилася і в нашій області. Не через те, що у нас працює менше мобільних бригад чи менше пунктів забору, а через те, що ми бачимо спад захворюваності на COVID-19", - зазначив пан Вівсянник.

За його словами на Рівненщині завантаженість лікарень також зменшилась. Зокрема, у медзакладах, які надають допомогу хворим на коронавірус, завантаженість складає менше 40%.

"Це є явищем правильно сформованої стратегії боротьби з COVID-19, зменшення соціальних контактів, дотримання соціальних дистанцій, правильне користування засобами індивідуального захисту. На сьогодні у нас ситуація стабілізована. Проте, надалі ми прогнозуємо сезонність захворювання. Зріст захворюваності можна очікувати на кінець січня - початок лютого", - прокоментував чиновник.

Олег Вівсянник наголошує, що лише дотримання усіх необхідних правил може дозволити українцям з меншими втратами пройти цю епідемію.

Читайте також