Спочатку - непокора, потім - підкуп: на Рівненщині водій приніс у поліцію хабар, щоб повернути авто (ФОТО)

Днями на Рівненщині у місті Острозі працівники патрульної поліції помітили автомобіль «Opel Vektra» на польській реєстрації, який мчався на шаленій швидкості по дорозі. Вимогу поліцейських зупинитися водій не просто проігнорував, а навіть додав газу. Втім, після тривалого переслідування патрульним таки вдалося зупинити порушника.

Як з`ясували правоохоронці, 22-річний водій автівки не пред`явив їм жодних документів ні на автомобіль, ні на права керування ТЗ. Більше того, він виявив злісну непокору поліцейським і накинувся на них з агресією і образами.

Цю подію належним чином патрульні задокументували і склали на водія-порушника адміністративні проколи за ч.2 ст.122, ст.122-2, ч.1 ст.126 та ст.185 КУпАП України, а його автомобіль вилучили і помістили на територію відділку поліції.

Втім, наступного дня молодик прийшов до начальника Острозького ВП ГУНП у Рівненській області і зухвало заявив, що машину йому треба повернути, і почав домовлятися про надання хабара за повернення вилученої автівки. Наступного разу пообіцяв прийти з «потрібною» сумою.

Посадовець поліції про такий «візит» відразу повідомив працівникам Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. За матеріалами ВБ слідчим відділенням Острозького ВП за фактом пропозиції неправомірної вигоди було розпочато кримінальне провадження – ч.3 ст.369 КК України.

Втім, і це ще був не кінець. Впевнений, що за гроші може вирішити всі свої питання, нахабний молодик знову з’явився до очільника відділу поліції і з насмішкою поклав йому на стіл 1000 гривень у якості хабара. На цьому зустріч і закінчилася – на місці події фігуранта затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ та працівники поліції Рівненщини.

Наразі слідчими готуються матеріали щодо оголошення хабародавцю підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке – від 4 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також