Спортсменка з Рівненщини увійшла в ТОП-25 найкращих тенісисток планети

Друга ракетка України 29-річна Леся Цуренко, яка народилася у Володимирці Рівненської області, посіла 24-ту позицію в оновленому списку кращих тенісисток планети. Вона піднялася на три рядки завдяки виходу у фінал турніру Brisbane International у Брісбені, пише volodymyrets.city.

Топ-25 рейтингу Міжнародної тенісної асоціації (WTA) – це найвище досягнення в кар’єрі тенісного спорту і особистий рекорд Лесі. Вона стала четвертою українкою, якій вдалося досягти таких високих результатів.

У фінальному матчі в австралійському Брісбені Леся програла сьомій ракетці планети Кароліні Плішковій з Чехії: 6:4, 5:7, 2:6. Призовий фонд цього турніру складає мільйон доларів.

«Я розчарована собою, але в цілому задоволена тим, як грала. Це тільки перший фінал турнірів категорії Premier для мене. Сподіваюся, наступний буде більш успішним. Сьогодні я була дуже близька до перемоги», – сказала українська тенісистка.

Леся Цуренко після фіналу  / Jimmie48 Photography

До речі, супертурнір у Брісбені в минулому сезоні виграла перша ракетка України Еліна Світоліна.

До числа двохсот найкращих тенісисток планети за версією Всесвітньої жіночої тенісної асоціації увійшло двоє спортсменок, пов'язаних з Рівненщиною. Одна з них - уродженка Володимирця Леся Цуренко – 24 місце, інша – рівнянка Катарина Завацька у світовому рейтингу нині 182-га.

Наступна мета нашої спортсменки – увійти в ТОП-20, а за рік - і в ТОП-10.

Сьогодні, 14 січня, стартує відкритий чемпіонат Австралії Australian Open (основна сітка), у якому братиме участь і уродженка Рівненщини Леся Цуренко. А вже згодом, 6-9 лютого, вона виступатиме у складі збірної України з тенісу першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації в польському місті Зелєна Гура. Бажаємо спортсменці успіху та високих результатів!

Читайте також