"Стадіон - серце міста": на сесію Рівнеради прийшли небайдужі до долі "Авангарду"

Сьогодні десятки вболівальників рівненського "Вереса" прийшли під стіни будівлі, де відбувається засідання сесії міської ради. Фанати хочуть привернути увагу міського голови та депутатів до проблеми з реконструкцією стадіону "Авангард".

У руках учасників акції плакати "Влада Рівного балаболи?", "Стадіон - серце міста". Вболівальники обурені, що з міського бюджету на реконструкцію стадіону цьогоріч не виділили жодної гривні.

- Вже весна, потрібно вже інтенсивно будувати. Є ймовірність, що якщо "Верес" вийде в УПЛ, то ми не зможемо провести перший домашній матч, знову ми будемо кочівниками по всій Україні. Ми сьогоні прийшли з плакатом "Влада Рівного балаболи?" Сьогодні вирішиться, чи буде замість знаку питання - знак оклику. Ми хочемо, щоб це питання включили в порядок денний, - повідомив учасник фанатського руху Валентин Ляхов.

Міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що завтра буде мати зустріч в Києві, де обговорюватиметься питання виділення коштів на "Авангард" з держбюджету. Крім цього, наприкінці місяця буде бюджетна сесія Рівнеради, на якій будуть вирішуватись питання виділення коштів. Місто готове виділити 50 мільйонів гривень на будівництво.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль звернувся до Мінфіну та Комітету ВРУ з питань бюджету щодо виділення ще 30 мільйонів гривень на стадіон.

Нагадаємо, щоб завершити першу чергу реконструкції стадіону, збудувати східну трибуну та облаштувати футбольне поле, необхідно близько 190 мільйонів гривень.

Читайте також