Студентка рівненського університету перемогла на конкурсі наукових робіт

http://nuwm.edu.ua

Днями в Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків і нагородження переможців конкурсу наукових робіт серед учнівської та студентської молоді. Конкурс ініційовано та проведено Рівненським обласним центром організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді Рівненської обласної ради; у ньому взяли участь учні старших класів шкіл і студенти  закладів вищої освіти Рівного, які виявили хист до наукової дослідницької роботи. Для оцінювання поданих робіт було створено конкурсну комісію у складі вчених-фахівців НУВГП і РДГУ. Про цепише сайт НУВГП. 

На конкурс було подано роботи переважно гуманітарного та суспільствознавчого спрямування, тематика яких охоплювала актуальні історичні, етнографічні, політологічні та літературознавчі проблеми сучасного наукового знання. Кращі роботи молодих науковців увійшли до збірника статей, який також було презентовано у стінах книгозбірні.

Зі словами привітання до учасників і переможців творчого змагання звернувся провідний спеціаліст Центру Володимир Русанов. Він, зокрема, зазначив, що головною ідеєю конкурсу було заохотити рівненську молодь до пошукової аналітичної роботи, виявити нові таланти, посприяти молодим дослідникам зробити перші кроки в царині наукових студій. Важливим надбанням авторів, які представили свій доробок, виявилася чудова здатність до самостійного мислення, до критичного відбору джерел, до логічного формулювання та системного викладу власних думок.

У короткому слові переможці конкурсу поділилися своїми міркуваннями про вибрану дослідницьку тематику, про особливості наукової методики та отримані результати досліджень. Однією з переможниць конкурсу стала студентка навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою НУВГП Тетяна Мишкало, яка підготувала статтю на тему «Українська еміграція: історія і сучасність» (роботу виконано на кафедрі українознавства). На пам’ять про перший у житті творчий конкурс учасники святочного зібрання отримали іменні сертифікати та авторські примірники наукового збірника.

Читайте також