Суд у справі п'яного депутата Рівненської обласної ради знову перенесли

Сьогодні у Рівному о 15 год. в міському суді мало відбутися слухання під головуванням судді Наталії Діонісьєвої у гучній справі про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння), де обвинувачується депутат Рівненської обласної ради від БПП Микола Лобчук. Втім, воно не відбулося. А все тому, що до суду не явився ні сам обвинувачений, ні його адвокат.

Як повідомила журналістам суддя, напередодні Микола Лобчук знову звернувся до суду із заявою, в якій просить перенести слухання. Його адвокат у зв'язку з лікарняним не може бути присутньою на суді. Відтак, судове засідання у цій справі перенесли на 12:30 год. 26 березня.

Нагадаємо, що це вже вдруге судове засідання у цій справі переносять. Перше мало відбутися ще 23 лютого. Втім, тоді депутат також попросив перенести суд через те, що не встиг укласти договір з адвокатом. Скільки ще переноситимуться суди у цій справі - дізнаємося вже 26 березня.

До слова, на початку лютого у Рівному поліцейські під час патрулювання вулиць міста затримали п'яного за кермом водія. Ним виявився депутат Рівненської обласної ради від БПП "Солідарність".

Розпочалася справжня погоня, в результаті якої поліцейським таки вдалося зупинити порушника. Виявилося, що за кермом перебував депутат Рівненської обласної ради від пропрезидентської партії БПП "Солідарність" з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Проходити тест на алкоголь в присутності двох свідків на місці зупинки депутат відмовився і поїхав у медзаклад. Втім, у лікарні водій теж відмовився проходити освідування на ознаки сп'яніння за встановленою спільним наказом МОЗ і МВС процедурою.

Втім, порталу "РівнеМедіа" з власних достовірних джерел вдалося довідатися ім'я "героя". Як нам повідомили, це - 37-річний Микола Іванович Лобчук, який обрався депутатом від Дубровицького району. Сьогодні він є керівником благодійної ГО "Справа миру", яка здебільшого опікується справами АТОвців. Раніше був на посаді заступника директора із соціальних питань Притулку для дітей служби у справах дітей Рівненської ОДА.

Читайте також