Суперечки через котельні: рівнянам пропонують показати роботу твердопаливного обладнання

"Рівнетеплоенерго" планує запустити три твердопаливних котли на вулицях Соборна, 255-К, Герцена, 5-А та Чорновола, 74-Б. Таке обладнання встановлюватимуть за кошти інвесторів. Сьогодні на сесію міської ради було винесено питання щодо надання дозволу на передачу котелень дочірньому підприємству "Рівнетеплосервіс". Відтак, рівненські депутати вирішили перенести питання щодо котлів на третє пленарне засідання сесії міської ради. 

"Котли міжнародного стандарту. Гроші - не міські. Ми даємо дозвіл на встановлення котлів. Якщо б ми дали дозвіл і котел не відповідав дійсності, то ми б просто не дали можливості їх експлуатувати. Якщо б, наприклад, написали скаргу, що котел смердить, ми б його закрили. Створюйте комісію, їдьте на місце, робіть презентацію," - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Проте не усім мешканцям прилеглих будинків сподобалася ідея встановлення нових котлів. Рівнянка Олена Мінтенко розповіла, що бачила, як один із котлів вже запрацював. Директор «Рівнетеплоенерго» Олександр Корчинський цю інформацію підтвердив:

"Котел працював приблизно 2 години. Приїхали представники заводу перевірити виконує він свою функцію, чи не виконує."

На фото - Олександр Корчинський

Нові твердопаливні котли мають працювати на дерев'яній щепі, проте у соціальних мережах рівняни заявляють, що там спалюється сміття.

"Ніби ми збираємо сміття по місту і в котельні спалюємо. Якщо хоч трішки хтось розуміє, до цього часу ми не можемо підготувати сміття, щоб на цементному заводі спалити, бо це коштує грошей. Щоб ми навіть хотіли спалити - це неможливо", - додав Володимир Хомко.

Зазначимо, що встановлення трьох котлів дозволить частково відмовитися від використання газу та зробити цілорічне постачання гарячої води. За викиди в повітря від спалювання деревини "Рівнетеплоенерго" сплачуватиме екологічний податок.

Читайте також