Сусідство з багатоповерхівкою: у Рівному зростає кількість звернень до комісії з питань забудови

Сьогодні, 18 лютого, у Рівненській міській раді відбулось засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення питання хаотичної забудови міста Рівного, створена за ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна. На комісії депутати розглянули 8 питань щодо проблем будівництва.

Десятки рівнян звернулись до членів комісії за допомогою у вирішення конфліктних ситуацій із забудовниками. Зокрема, на вулиці Корольова, 15 місцеві мешканці скаржаться на забудовника, який хоче побудувати 9-поверховий будинок. Оскільки цільовим призначенням земельної ділянки є не житлова забудова, а громадські приміщення, то плани забудовника суперечать законодавству. 

Також на засіданні розглянули питання забудови на вулиці Дворецькій, 38. Нагадаємо, нещодавно члени комісії виїжджали на місце будівництва, щоб поспілкуватись із місцевими мешканцями. Було вирішено провести підрахунки об'ємів забудови на даній ділянці та звірити показники із нормами законодавства. Згідно розрахунків, масштаби забудови перевищують норми на 0,4%. Крім того, забудовник пішов на компроміс та відмовився від мансардного поверху.

На засіданні також були присутні постраждалі пайовики ОК ЖБК "Рівненська Брама" (ЖК "Північна Фортеця"). Свої позиції озвучили як вкладники, так і генпідрядник. Члени комісії вирішили до наступної комісії вивчити питання угоди з підрядником. 

Члени комісії прийняли рішення виїхати на будівництва за такими адресами: вул. Соборній, 450 та вул. Павлюченка. Архітектор та урбаніст Дмитро Котляров озвучив пропозицію створення робочої групи щодо вивчення питання зонування міста Рівного.

"Ці питання накопичені і тягнуться дуже давно. Хотілося б скоріше їх вирішити, тому що люди обурені. Вони приходять до нас з проблемами - ми намагатимемося допомагати їм у вирішенні конфліктних ситуацій. Плануємо виїхати на Соборну,450 та на вулиці Павлюченка. Нехороші забудовники роблять те, що їм заманеться, адже мають деякі шпарини у законодавстві. Наразі ми вивчаємо питання, які були закладені до нас. А в  майбутньому хочемо почати розробляти план дій для того, щоб і забудовники зрозуміли, як потрібно будувати, і прояснити ситуацію для рівнян", - зазначив голова тимчасової депутатської комісії Віктор Шакирзян.

Читайте також