Священики УПЦ МП Рівненщини запустили флешмоб (ВІДЕО)

кадр з відео

"Я підтримую УПЦ – готовий до викликів в СБУ" – розміщенням фотографій у соцмережах з такими плакатами віряни підтримали представників Православної церкви Московського патріархату, пише UA: Рівне

Як розповів ініціатор акції отець Василь Начев, ідея виникла після того, як в СБУ викликали на допит 12 священиків з Рівненської єпархії.

– Деякі священників зараз, до речі, знаходяться в лікарні через певний стан погіршення здоров'я. Я думаю, що їхній стан погіршився через події, які відбулися. Відповідно потім виникла ідея такого флеш-мобу, – прокоментував ініціатор акції отець Василь Начев.

Як зазначив отець Василь наразі обшуки в священиків Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату припинилися і на допити їх не викликають. На запитання чи будуть викликати на допит інших представників УПЦ МП, речниця СБУ в області Інну Ілючок відповіла, що таку інформацію не розголошує.

Нагадаємо, 12 священників Української православної церкви Московського патріархату на допити в СБУ в якості свідків викликали 5 грудня. Слідство ведуть за статтями: державна зрада і розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Як розповів нам після допиту вікарій Рівненської єпархії УПЦ МП єпископ Пимен, допитували священнослужителів про розповсюдження літератури, яка ніби то пропагує ідеї Російської Федерації. Слідство також з'ясовує причетність священиків до співпраці з російськими ЗМІ.

Читайте також