Святослав Вакарчук у Рівному розповів про плани в парламенті, представив команду та дав концерт

21 червня, в рамках Туру змін, у Рівне завітав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук. Перед цим він зустрівся зі студентами та викладачами Національного університету «Острозька академія». Після цього в Рівному, в парку імені Тараса Шевченка, всі бажаючі мали можливість поспілкуватися із Вакарчуком на Літній сцені.

Ввечері на Майдані Незалежності тисячі рівнян та гостей міста зібралися на концерт «Океану Ельзи», якому передував політичний виступ Святослава Вакарчука та його команди.

Крім того, голова партії «Голос» знайшов часу для зустрічі із журналістами й відповів на актуальні питання. Вакарчук повідомив, що у випадку входу в парламент, в першу чергу будуть працювати над деолігархізацією країни, зміною судової системи та над змінами системи освіти.

«Те, що суспільство сьогодні вимагає змін, ми побачили на президентських виборах. Три найважливіші речі, які є в моїй голові: обмеження влади олігархів. Як явище – це зло, як конкретні люди - вони мать право на своє місце в житті, нехай вони замаються бізнесом і створюють робочі місця, платять податки. Хороші бізнесмени вони знайдуть себе в умовах рівних правил для всіх. А олігарх як явище, коли він використовує гроші, аби впливати на політику, має бути знищено як факт, - зазначив Святослав Вакарчук. - По-друге, це чесні суди і нова судова система. Адже якщо не буде чесних судів, то першого пункту ми не зробимо, це взаємопов’язано. Третя річ, яка важлива для мене – це кардинальна зміна системи освіти. Тому що якщо в охороні здоров’я я бачу, що міністр Супрун і її команда зробили багато речей, які потребують підтримки і вдосконалення, що теж треба зробити, то в системі освіти ми тільки починаємо робити кардинальні речі».

Зліва: Роман Денисюк, Соломія Войціцька, Святослав Вакарчук, Микола Бляшин, Андрій Пехотін

Крім того, представники команди «Голос» також додали, що в перспективі – ліквідувати мажоритарку, обмежити вплив олігархів на повсякденне життя українців, викорінити приховані домовленості в парламенті й не тільки. Щодо конкретних змін в освіті, які хотіла б партія «Голос», можна виділити наступні тези:

  • На виході із університету робити загальний іспит за прикладом зовнішнього незалежного оцінювання після шкіл;
  • Змінити систему надання кількості місць державного замовлення університетам;

«Потрібно прив’язати державне замовлення до якогось дуже об’єктивного критерію. До прикладу, кількість цитувань професорів цих університетів на Заході. Нехай спробують надрукувати у науковому журналі в Західних країнах. Тоді це підстава давати туди більше коштів», - пояснив Святослав Вакарчук.

  • Скоротити кількість університетів;
  • Університет не повинен бути розсадником корупції, а світочем знань, справедливості і авторитету;
  • Можливість університетів набирати приватних інвесторів (донорів);
  • Розвиток професійної технічної освіти;

Команда партії "Голос"

До слова, від партії «Голос» по 156 округу (Сарненський, Березнівський, Костопільський райони) йде Андрій Пехотін, по 155 округу (Володимирецький, Дубровицький, Рокитнівський, Зарічненський райони області) – Соломія Войціцька, по 152 округу (Рівне) – Микола Бляшин. Також «Голос» може підтримати самовисуванців, які йтимуть від 153 та 154 округів.

 

Читайте також