Тарифи, розрахунки та реформи: що зміниться в електропостачанні Рівненщини?

Як з 1 січня 2019 року розраховуватися за електроенергію?

Та що варто знати про реформу ринку електроенергії побутовим споживачам.

Як відомо, з 1 січня 2019 року в Україні триває перший етап державної реформи ринку електричної енергії: Зміни відбулися на підставі Закону України «Про ринок електричної енергії», згідно з яким функції з розподілу електричної енергії відокремлюються від функцій з виробництва, передачі та постачання електроенергії. Тобто, з початку 2019 року енергопослуги споживачам надаватимуть різні компанії - оператор системи розподілу (ОСР) – це ПрАТ «Рівнеобленерго» та електропостачальник. У кожному регіоні Держава вибирає одного постачальника електроенергії побутовим та малим непобутовим споживачам, який називається Постачальником універсальної послуги. На Рівненщині це ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія».

Як населенням проводитимуться розрахунки за електроенергію у 2019 році у зв’язку з відокремленням постачальника?

Оператор системи розподілу (ОСР) – ПрАТ «Рівнеобленерго» і компанія-постачальник – ТОВ «РОЕК» - дві незалежні компанії – з різними ліцензіями, кол-центрами та рахунками. У січні 2019 року споживачі електроенергії Рівненської області отримають рахунки ще від «Рівнеобленерго», оскільки оплачуватимуть послуги, отримані у грудні. У лютому вперше надійдуть рахунки від ТОВ «РОЕК». Саме тому, для уникнення непорозумінь у розрахунках важливо вчасно і в повному обсязі оплатити рахунки за спожиту електроенергію. Отриманий у січні – для «Рівнеобленерго», у лютому розрахунок проводитиметься вже з «Рівненською обласною енергопостачальною компанією».

Це необхідно, щоб і в подальшому безперебійно споживати електричну енергію.

Щоб продовжити користуватися електроенергією, побутовим споживачам необхідно приєднатися до Публічних договорів: із ОСР – «Про надання послуг з розподілу електричної енергії» та з Постачальником – «Про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг». Відповідні заяви-приєднання були розіслані усім побутовим споживачам з рахунками за електроенергію за липень. Також вони розміщені на сайтах «Рівнеобленерго» та «РОЕК»

Водночас, згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії для населення діє спрощена процедура приєднання до вказаних договорів. Щоб до них приєднатися споживачам не потрібно спеціально відвідувати ПрАТ «Рівнеобленерго», ТОВ «РОЕК» чи райони електричних мереж. Усе, що необхідно зробити, – це продовжити користуватися енергопослугами та своєчасно оплачувати рахунки. Таким чином, споживач автоматично приєднається до Публічних договорів з Оператором системи розподілу та з Постачальником універсальної послуги.

Як зміняться квитанції за користування електричною енергією?

Як зазначалося, у січні необхідно оплатити рахунок ще від «Рівнеобленерго». Перший рахунок від постачальника «РОЕК» побутові споживачі отримають вже у лютому 2019 року (нині ще триває розробка його зовнішнього вигляду). У клієнтів і надалі залишається всього одна квитанція за електроенергію, у якій з’являться два окремі рядки: вартість послуг із розподілу та постачання.  Тому варто бути уважними при розрахунку через інтернет-банкінг – у лютому необхідно буде вказати нові реквізити отримувача – ТОВ «РОЕК» та особовий рахунок. Вони будуть вказані у лютневих квитанціях. До того, розрахунки варто провести з «Рівнеобленерго» за звичною схемою.

Що буде у випадку наявності переплати на особовому рахунку у «Рівнеобленерго»?

Ці кошти в подальшому будуть перераховані на особові рахунки споживачів у ТОВ «РОЕК».

Чи змінюються тарифи за споживання електричної енергії?

Тарифи для населення, як і раніше встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і з 1 січня 2019 року для населення вони залишаються незмінними.

Куди в подальшому передавати показники лічильників?

Показники лічильника, як і раніше, потрібно передавати оператору системи розподілу, тобто ПрАТ «Рівнеобленерго» через особистий кабінет, паблік-акаунт у Вайбер, або ж, звернувшись до кол-центру «Рівнеобленерго» за телефонами: (0362) 694298, (0362) 694279, (067) 6204411, (050) 4904411, (093) 3204411.

Які функції залишаються у оператора системи розподілу?

Оператор системи розподілу, ПрАТ «Рівнеобленерго», продовжує відповідати за якість та надійність електропостачання, експлуатує лінії електропередач, підстанції, інші енергооб’єкти, ремонтує та реконструює їх, здійснює приєднання споживачів до електромереж, обмежує, припиняє та відновлює електропостачання, встановлює лічильники електроенергії й фіксує їхні покази, переводить побутових споживачів на «зонний облік» електроенергії.

Які функції виконує постачальник електричної енергії?

ТОВ «РОЕК» забезпечує купівлю та збут електроенергії споживачам, надання якісних послуг з енергопостачання та здійснює розрахунки за споживання електроенергії.

Читайте також