ТОП найдешевших і найдорожчих спеціальностей у вишах Рівненщини

10 липня розпочався прийом заяв у виші на бакалавра чи наскрізного магістра. Цьогоріч  вступники можуть подати на бюджет 7 заяв на 4 спеціальності, а на контракт - будь-яку кількість заяв. Журналісти «РівнеМедіа» зібрали перелік найдешевших та найдорожчих спеціальностей університетів Рівненщини – Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету «Острозька академія», Рівненського державного гуманітарного університету та Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука.

Національний університет

водного господарства та природокористування:

  • 20 000 гривень – Релігієзнавство, Культурологія, Журналістика, Інформаційна, бібліотечна та архівна справа та Психологія; Вартість за весь період навчання – 80 тисяч гривень.
  • 28 000 гривень – Архітектура та містобудування; Вартість за весь період навчання – 112 тисяч гривень.

Національний університет «Острозька академія»:

  • 14 160 гривень - Історія та археологія; Філологія: українська мова та література, Філологія: українська мова та література\літературна творчість; Культурологія; Філософія; Філософія\практична філософія, Консалтинг та коучинг. Вартість за весь період навчання – 56 тисяч 640 гривень.
  • 20 750 гривень - Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська; 20 310 гривень - Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії\міжнародні відносини; Вартість за весь період навчання – 83 тисячі та 81 тисяча 240 гривень відповідно.

Рівненський державний гуманітарний університет:

  • 11 970 гривень – Культурологія, Менеджмент соціокультурної діяльності, Музеєзнавство, пам’яткознавство. Вартість за весь період навчання – 47 тисяч 880 гривень.
  • 15 920 гривень – Слов’янські мови і літератури (переклад включно), перша – польська; Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська; Германські мови та літератури (переклад включно), перша – німецька; Романські мови та літератури (переклад включно), перша – французька; Східні мови та літератури (переклад включно), перша – турецька. Вартість за весь період навчання – 63 тисячі 680 гривень.

У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені Степана Дем’янчука точної вартості навчання для вступників 2019 року – ще не знають. Консультанти нас запевнили, що з дня на день чекають. Однак, як відомо, ціни стартують від 10 тисяч гривень і до 16 тисяч гривень (орієнтовна вартість навчання на спеціальності Право).

Дізнатися вартість усіх спеціальностей у вишах можна тут:

 

Читайте також