Третьокласниця з Рівного з власним рецептом здорового перекусу перемогла у всеукраїнському конкурсі (ФОТО+ВІДЕО)

Школярка з Рівного Евеліна Кирилова здобула перемогу у всеукраїнському конкурсі «Мій здоровий ланч». Дівчинка навчається у 3-А класі Рівненської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №15.

Суть конкурсу полягала в тому, аби розробити власний рецепт здорового та корисного для школярів ланчу, зняти про нього відеоролик та надіслати його організаторам. Мета конкурсу – віднайти альтернативу звичним шкідливим перекусам, які школярі за звичай поїдають у перервах між уроками – йогуртам із наповнювачами, калорійній випічці, снекам, чіпсам тощо.

Евеліна Кирилова і її сніданок

Відтак, рівненська школярка на розгляд конкурсному журі запропонувала власний варіант перекусу – такий, який вона сама бере із собою до школи. У ланч-бокс дівчинка радить покласти одне відварене яйце, 20 г твердого сиру, 100 г запеченого у фользі м’яса, 50 г відвареної і очищеної від шкірки картоплі, зелень, листочок капусти, по 20 г горіхів і сухофруктів, банан, яблуко, мандарин та 80 г домашнього натурального йогурту. Евеліна вважає, що такий корисний набір продуктів можна розділити на кілька прийомів.

Окрім рівнянки, було ще двоє переможців – 6-класник з Сумської області та 11-класниця з Запоріжжя. Усі вони від організаторів конкурсу отримали у подарунок ланч-бокси та ланч-беги для їжі та перекусів.

До слова, до складу журі конкурсу, яке і визначило переможців, увійшли представниці Центру громадського здоров’я МОЗ України, Міністерства молоді та спорту України, Інституту Модернізації Змісту Освіти МОН України та експерт з UNICEF Ukraine.

Зазначимо, що конкурс «Мій здоровий ланч» проводився в рамках унікальної соціальної програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», що має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні впродовж трьох років.

 

 

Читайте також