Третяк розповів, чому не всі школярі Рівного навчатимуться дистанційно

Ілюстративне фото

Вчора, 24 березня, члени комісії ТЕБ та НС Рівненської міської ради прийняли рішення перевести школярів міста на дистанційне навчання. Однак, це рішення стосується лише учнів 5-11 класів. Тоді як учні початкової школи ходитимуть до навчальних закладів.

Міський голова Рівного Олександр Третяк пояснив таке рішення.

"Діти 5-11 класу перебувають на дистанційному навчанні, а найменші школярі з 1-4 класів навчаються у звичному форматі. Це пов'язано із тим, що діти молодших класів не зовсім добре призвичаєні до навчання у дистанційному форматі. Не завжди батьки можуть залишити своїх найменших вдома наодинці", - зазначив пан Третяк.

За його словами, рішення увійде у дію з понеділка, 29 березня. Таким чинов міська влада дала можливість батькам і педагогам підготуватись до дистанційного навчання школярів 5-11 класів.

"Ми за крок до "червоної" зони і цілком ймовірно, що на наступному тижні може бути прийняте рішення про посилення карантину у місті. Отож, 1-4 класи будуть також навчатись дистанційно. Наразі найменші наші, на щастя, не хворіють так багато. Тому був даний проміжок часу, щоб молодша школа змогла підготуватись краще", - додав мер.

До слова, дитячі садочки міста працюють у звичайному форматі.

Читайте також