Три кілометра без зупинок: на Костромській рівняни сідатимуть у маршрутки на «точках»

З понеділка у Рівному запускають новий міський маршрут №31. Він з’єднає автостанцію «Чайка» та мікрорайон «Щасливе». Початково на нього виїдуть шість одиниць транспортних засобів, інтервал між рухом маршруток становитиме близько 15-ти хвилин.

– Якщо пасажирів буде достатньо і новий маршрут користуватиметься попитом, ми зменшимо інтервал руху до 10 хвилин, – зазначив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Рівненського міськвиконкому Дмитро Царук.

Однією із проблем 31-го маршруту може бути відсутність облаштованих зупинок громадського транспорту вздовж усієї вулиці Костромської.

В управлінні транспорту зауважили, що встановлення зупинок розглянуть під час чергового засідання Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Наразі маршрутки зупинятимуться на трьох тимчасових точках, де у перспективі облаштують "кишеньки" для заїздів або повноцінні зупинки:

  • біля ЖК «Спектрум»;
  • неподалік перехрестя Костромської та Кобзарської;
  • навпроти Пагорбу Слави.

– На облаштування зупинок могло піти кілька років, а потреба у такому маршруті є нагальною. Думаю, у пасажирів не буде труднощів зачекати маршрутку на тимчасових точках, – додав Дмитро Царук.

Цікаво, що відстань між повноцінними зупинками громадського транспорту на маршруті (від ТЦ «Новус» до Центрального автовокзалу) становитиме більше 3 кілометрів.

Раніше на сайті Рівнеради реєстрували електронну петицію з проханням облаштувати зупинку та пішохідний перехід біля ЖК «Спектрум» на вулиці Костромській. Звернення набрало необхідну кількість голосів, однак за два роки до вирішення проблеми так і не дійшли.

Нагадаємо, маршрутне таксі №31 проїжджатиме також через Центральний автовокзал на Київській, Центральну міську лікарню на Карнаухова та Пологовий будинок.

Читайте також