«Це нові люди, які ще не були в політиці», – Петро Порошенко в Рівному про команду «Європейської Солідарності»

19 червня у Рівне завітав п’ятий Президент України Петро Порошенко. Спочатку він прогулявся вулицями міста, а пізніше, на майдані Незалежності, представив членів списку партії «Європейська Солідарність».

Команда «Європейської Солідарності» - це поєднання досвіду тих, хто рятував країну в найважчі часи: бойових ветеранів, волонтерів, добровольців, – і найдосвідченіших та найчесніших політиків, які стоять за втіленими реформами і формуванням міжнародної проукраїнської коаліції. Про це Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу перед прихильниками у Рівному.

Петро Порошенко подякував рівнянам за 5 років унікальної та тісної співпраці, за довіру, яку він завжди відчував у нашому місті, та за допомогу, яка надходила, аби змінити Україну. Він також додав, що при формуванні нової команди врахував побажання українців щодо молоді в парламенті.

«Не можна ігнорувати здобутий за минулі п’ять років унікальний досвід державного будівництва, 30% партійного виборчого списку складають найбільш досвідчені проєвропейські політики, - заявив Петро Порошенко. - Наша команда почула вашу критику, врахувала її і в стратегії, і в програмі, і в партійному будівництві. 70% нашої команди – це нові люди, які ніколи не були у парламенті чи уряді, але вони є державниками, патріотами і довели це своїми справами. Разом із вами ми об’єднаємося, аби захистити європейське майбутнє України і переможемо!».

Серед учасників оновленої команди «Європейської солідарності» - командир медичного батальйону «Госпітальєри», рівнянка Яна Зінкевич та журналіст Віталій Гайдукевич. До списку партії також увійшли голова ГО «Солідарна молодь» Дінара Габібулаєва, блогер Андрій Карпов (Полтава), голова Інституту Національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Рівне – моє рідне місто. Звідси я вирушала на Майдан, звідси я вирушала на війну. Ми не можемо допустити забуття тих, хто поклав своє життя на захист України, ми не можемо забути тих, хто був поранений і тепер назавжди лишається із цим. Ми повинні підтримати їх. З вашою допомогою у нас все вийде», - зазначила під час свого виступу Яна Зінкевич.

У своєму зверненні Віталій Гайдукевич, який свої шкільні та студентські роки прожив у Рівному, нагадав, що саме звідси розпочалася декомунізація і рівняни давно визначили свій орієнтир – Європейський Союз:

«Незважаючи на проблеми, війну і інше, ми відчували і знали, куди йдемо – до НАТО, ЄС, безвізу. Як казав Тарас Шевченко: «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає».  Зараз в нас ці відчуття вертаються, бо з «Європейською Солідарністю» ми продовжуватимемо цей шлях – в Європейський Союз».

Володимир В’ятрович нагадав, що сотня українських в’язнів Кремля сьогодні знаходяться в тих самих таборах, в яких у ХХ столітті загинули сотні тисяч українців.

«Все це відбувається тому, що в Росії піднімає голову ГУЛАГ, який зараз прагне реваншу і в Україні. Цей страшний ГУЛАГ настільки підняв голову, що кидає свою тінь на нашій українській землі. У 2014 році Російська Федерація захопила частину української території – Крим. У 2014 році в ході так званої «Руської весни» агресор хотів захопити решту нашої території. Йому цього не вдалося тому, що в Україні знайшлися люди, які організувалися і дали відсіч. В Україні знайшлися люди, які взяли на себе відповідальність за майбутнє держави, які з нічого створили армію, зупинили падіння економіки, створили міжнародну коаліцію на підтримку України проти російської агресії. Ми – народ, який здатний захищати себе. Ми впевнені, що зроблене за ці 5 років буде давати плоди ще десятки років», – зазначив Володимир В’ятрович.

На зустрічі із рівнянами Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко також представив кандидатів по мажоритарних виборчих округах – чинного нардепа Олександра Дехтярчука, голову Рівненської ОДА Олексія Муляренка та його заступника Віталія Ундіра.

*на правах реклами

Читайте також