Цьогоріч на Громадський бюджет Рівного подали рекордну кількість проектів: яка галузь переважає? (ФОТО)

У ці хвилини у Рівному тривають попередні громадські слухання проектів Громадського бюджету 2018 року. До слова, цьогоріч вперше введено формат публічних обговорень. Це, за словами міської влади, додасть ще більшої прозорості процесу затвердження проектів, які фінансуватимуться з Громадського бюджету міста. 

Цього року на Громадський бюджет Рівного подали рекордну у порівнянні з минулими роками кількість проектів, а саме 110 на загальну суму 74 млн 153 тис. 723 грн. З них - 56 великих на суму 62 млн 760 тис. 441 грн і 54 малих проектів на суму 11 млн 393 тис. 282 грн. Загалом проекти подав 71 автор-заявник.

Найбільше проектів - 32 - подано щодо сфери комунального господарства, 20 проектів стосується сфери культури, 17 - спорту, 12 - освіти, 7 - соціального захисту, 4 - інформаційних технологій, по 3 - з галузей дорожнього господарства та навколишнього середовища, 2 проекти стосуються велоінфраструктури та по одному щодо громадського порядку, енергозбереження, охорони здоров'я і транспорту. Жодного проекту не подано у сфері засобів масової інформації.

Наприкінці травня вже завершився перший етап Громадського бюджету - подання проектів. Зараз триває другий етап - обговорення, розгляд і доопрацювання. Він триватиме до середини вересня. Після цього стартує третій етап - голосування, де рівняни, власне, зможуть підтримати саме ті, які їм подобаються найбільше і видаються найбільш важливими і потрібними. Голосування триватиме до 1 жовтня 2018 року, після чого і оголосять переможців. Тоді до кінця року усі автори, які переможуть у голосуванні, повинні будуть перейти до завершального етапу - планування і реалізації.

Детальніше про найцікавіші проекти, подані до Громадського бюджету Рівного, читайте згодом на порталі "РівнеМедіа".

Читайте також