Туристична спадщина Рівненщини: замки з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Нещодавно на ютуб-каналі "Travel Easily" з'явився ролик "ТОП 3 замків та фортець Рівненщини з висоти пташиного польоту".  Автор ролика за допомогою коптера зафільмував найвідоміші замки Рівненської області. Серед них:

Дубенський замок, м. Дубно.

Дубенський замок був побудований ще в Х столітті, проте в 1241 році його зруйнували монголо-татарські війська. Пізніше, коли замок відійшов князям Острозьким, він був відбудований з дерева, а в кінці XV століття Дубенський замок відбудували з каменю. Відзначимо, що протягом наступних століть замок часто перебудовували. На території замку розташовані палаци князів Острозьких і Любомирських, при в'їзді на територію замку є міст і ворота з гербом роду Острозьких. Також тут розташована надбрамна вежа. 

Острозький замок, м. Острог.

Перші укріплення були зруйновані монголо-татарами, і тільки в XIV столітті князем Острозьким були відновлені. Тоді ж і була побудована вежа-донжон, яку зараз називають Кам'яною. У наступні століття фортеця неодноразово перебудовувалася і добудовувалась. На сьогоднішній день Острозький замок складається з чотирьох веж: Кам'яної, Круглої, Нової та Надвратною, а також Богоявленської церкви. У найстарішій вежі – Кам'яній зараз діє краєзнавчий музей.

Тараканівський Форт (Дубенський Форт), с. Тараканів.

Тараканівський форт — оборонна споруда, архітектурна пам'ятка XIX століття. Розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району Рівненської області, в мальовничій місцевості над річкою Іквою.

Губківський замок (Соколині гори), руїни фортеці, с. Губків.

Губківський замок — руїни фортеці поблизу села Губкова у Березнівському районі Рівненської області на правому березі річки Случ. Кам'яна фортеця з'явилася там XV ст. Перша згадка про замок відноситься до 1504 року, коли його, поселення, і призамкову церкву вщент зруйнували татари. З початку XVІ ст володіли місцевим замком магнати Семашки.

До словам, "Travel Easily" - це канал про Україну, про цікаві місця та події, про мальовничу природу та пам'ятки історії.

 

Читайте також