У 8 ОТГ Рівненщини запровадять системи запобігання і реагування на безпекові виклики

Об’єднані територіальні громади Рівненської області запрошують до участі в проекті «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини». Його мета – сприяння ОТГ у визначенні їх пріоритетів у сфері безпеки та створенні на місцях систем запобігання і реагування на безпекові виклики.

В рамках цього проекту будуть відібрані 8 пілотних громад, з якими впродовж наступних місяців проводитиметься співпраця в напрямку розвитку їх безпекового потенціалу. Допомога, яку надаватиме організація, охоплюватиме комплекс заходів з підвищення спроможності органів влади об’єднаних громад, направлену на вирішення проблем та зниження ризиків громадської, пожежної, екологічної, продовольчої безпеки і інших.

При цьому, лише для 8 відібраних громад проводитиметься глибинний аналіз існуючої ситуації та документів, з’ясування бачення мешканців і працівників органів місцевої влади, надаватиметься допомога в розробці і впровадженні безпекових заходів, направлених на покращення ситуації в громаді із залученням усіх зацікавлених сторін.

Участь у відборі можуть взяти сільські, селищні та міські об’єднані територіальні громади Рівненської області, в яких після проведення перших місцевих виборів уже сформовані органи місцевого самоврядування.

Для участі у відборі потрібно надіслати на електронну адресу РОГО «Комітет виборців України» такі документи:

1) лист-згоду на участь в реалізації проекту;

2) копії стратегічних планів, програм соціально-економічного розвитку, місцевих безпекових програм (наприклад, з питань громадської, екологічної, пожежної чи іншої безпеки) за 2017 і 2018 роки (за наявності) чи їх проектів, які перебувають на стадії розробки / затвердження.

При проведенні відбору перевага буде надана тим 8 громадам, які у своїх листах-згодах вкажуть найбільш переконливі аргументи важливості реалізації проекту у громаді, зазначать які на території громади існують безпекові проблеми (загрози), що впливають на безпекову ситуацію, чи готовий орган місцевого самоврядування громади виділяти із місцевого бюджету кошти на впровадження безпекових заходів та / або приймати рішення з цього питання, і чи на сьогодні у громаді вже здійснюються або здійснені певні заходи, пов’язані із забезпеченням безпеки людей.

Лист-згоду з програмами, стратегіями або їх проектами треба надіслати до 26 лютого 2018 року включно на електронну пошту [email protected] з поміткою в темі листа «Безпека в ОТГ».

У випадку виникнення додаткових запитань телефонуйте за номером телефону (050) 101 76 48 (Олексій Горецький, директор РОГО «Комітет виборців України», керівник проекту).

Більше інформації про проект тут.

Проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини» реалізовує Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

За інформацією інформаційного відділу РОГО КВУ

Читайте також