У "Берізці" на Рівненщині діти обирали професії

18 липня у міжгосподарському санаторно-оздоровчому комплексі «Берізка» фахівцями із соціальної роботи Дубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та начальником відділу активної підтримки безробітних Дубенської міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості проведено інтерактивний профорієнтаційний захід з молоддю.

Під час заходу учні ознайомилися з типологією професій, обговорили професії, які зникають з ринку праці та ті, які набирають актуальності. У ігровій формі розширили знання щодо різноманіття професій та їх особливостей. Кожен, хто обрав собі професію, мріє в подальшому працевлаштуватися за вибраною спеціальністю та мати гідну заробітну плату. Проте під час пошуку роботи люди часто зустрічають безліч перешкод. Зокрема, люди не перевіряючи на достовірність інформацію про місце майбутньої роботи можуть стати «живим товаром».

Тому, з метою запобігання потрапляння в тенета «торгівлі людьми» молодь поінформовано про сучасні прояви цього явища. Також учні обговорили небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомилися з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

Прес-служба Дубенської РДА

Читайте також