У ДБР розповіли про затримання голови РДА на Рівненщині

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань затримано Голову Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області під час отримання 110 тисяч доларів США.

За попередньою інформацією:

  • у 2018-2019 роках посадовець сприяв набуттю підконтрольному йому приватному підприємству права оренди земельних ділянок на території Сновидовицької та Біловізької сільських рад;
  • згодом посадовець запевнив підприємця в тому, що надання права оренди на ділянки площею 486 га можливе лише за умови передачі йому коштів у сумі 300 тисяч доларів США;
  • внаслідок зловживання довірою підприємця, посадовець заволодів грошовими коштами в сумі 110 тисяч доларів США.

Примітка: посадовець не мав права надавати землю в оренду, адже з січня 2019 року це не входить до повноважень райдержадміністрацій.

Затримано: голову Рокитнівської РДА Рівненської області під час отримання другої частини коштів в сумі 100 тисяч доларів США в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

- вирішення питання про вручення затриманому повідомлення про підозру;

- обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кваліфікація: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4  ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Санкція статті: в разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

За інформацією ДБР

Читайте також