У День закоханих мешканців Рівного закликають полюбити депутатів

У четвер, 14 лютого, о 12 год. у Рівному у Центрі надання адміністративних послуг (м-н Просвіти, 2, 1-ий пов.) до дня закоханих пройде всеукраїнська акція "Полюби депутата свого міста", яку організовує ініціатива “Активна Громада”.

Організатори зазначають, що депутати - це, перш за все люди, і їх є, за що любити. Відтак, акція націлена на налагодження діалогу між громадянами й депутатами місцевих рад та інформування жителів міст про те, як вони можуть звертатися до обранців, чим допомагати в роботі. Депутат місцевої ради працює на громадських засадах і часто не може знати про всі проблеми в мікрорайоні чи місті. Тому організатори пропонують поінформувати обранця і полюбити свого депутата.

Суть акції полягатиме у тому, що на полотні, поділеному на 2 частини, рівнян закликатимуть написати: на одній половині - за що вони люблять депутатів місцевої ради, а на іншій - за що б любили їх ще більше. Після цього кожен охочий матиме змогу ознайомитися зі списком депутатів і, в разі потреби, написати звернення, доручення чи пропозицію щодо покращення життя в місті. Список депутатів і приклад звернення можна буде взяти в координатора акції.

На акцію також запрошують і самих депутатів, аби вони могли вживу поспілкуватися з громадянами і дізнатися, за що ж їх люблять.

Примітка.  Акція, організована громадською організацією “ВГО “Інститут “Республіка”, проводиться з інформаційно-просвітницькою метою. Вона - аполітична і не підтримує жодної політичної сили чи кандидатів. Термін “полюбити” вживається в контексті - стежити за діяльністю депутатів, контролювати їх дії, більше звертатися до обранців і допомагати у вирішенні важливих для міста питань.
 

Читайте також