У Лурді завершилося 61 Міжнародне військове паломництво

Згідно плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України на 2019 рік українська делегація взяла участь 61 Міжнародному військовому паломництві до міста Лурд (Французька Республіка).

Кількість українських паломників, яка вирушила помолитися за мир в Україні та усьому світі, склала 106 осіб, серед яких перебували курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, працівники Збройних сил України та інших військових формувань, поранені військовослужбовці, матері та дружини загиблих на Донбасі бійців та військові капелани.

Українські прочани майже тиждень їхали до місця паломництва. За цей час вони встигли відвідати Вроцлав, Париж та Рим. Організацію поїздки українських військовослужбовців координував Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України.

 

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Рівне)

Читайте також