У минулому році на дорогах Рівненської області в ДТП загинуло понад 100 осіб

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У 2018 році на території Рівненської області зареєстрували 566 кримінальних провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України, а саме -  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження; ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження;  діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб. Серед них:

  • із потерпілими – 338 (караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого)
  • із загиблими – 91 (караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років)

Загалом у ДТП, які трапилися на території Рівненської області, загинули 105 осіб. Як пояснили журналістам «РівнеМедіа» в поліції, основними причинами ДТП є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, порушення правил безперешкодного проїзду та керування транспортними засобами в нетверезому стані.

Читайте також