У Млинові створили Мистецьку вуличну резиденцію Ходкевичів (ФОТО)

В умовах карантину внутрішній туризм рідним краєм є актуальним, як ніколи. Туристичні мандрівки, інтерактивні виставки та цікаві екскурсії збагачують знаннями про культуру та історію міст, селищ та сіл, біля яких мешкаємо, які відвідуємо, та в які маємо бажання знову повернутися.

На сьогодні в Рівненській області діє 20 краєзнавчих музеїв. Перед кожним з них стоїть ряд непростих викликів: 1) врятувати свою унікальність, розповідати історію та зберегти культурну спадщину; 2) збільшити кількість відвідувачів в умовах карантину; 3) залишатися активним в інформаційному полі регіону; 4) перейти на нові інструменти взаємодії з відвідувачем  та  громадою.

Невеликі громади Рівненщини, такі як от Млинівська, мають визначну історію, потужну культурну спадщину, вражаючі архітектурні пам’ятки та природні ресурси, свою особливу атмосферу. Млинівський краєзнавчий музей не готовий до викликів сьогодення та потребує нових інструментів для взаємодії зі світом та нових шляхів промоції.

Цієї осені на території садиби князів Ходкевичів ХVІІІ століття, у приміщенні якого розташовано Млинівський краєзнавчий музей, було створено новий подієвий майданчик для проведення різноманітних культурних та освітніх заходів. Мистецька вулична резиденція Ходкевичів - це нова форма взаємодії історії та інновацій, активізації громади та приваблення туристів, відкритий майданчик для створення якісного культурного продукту на Рівненщині.

Проєкт реалізовується  Млинівською селищною радою у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та Рівненською обласною державною адміністрацією, у межах обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Рівненщини.

У межах проєкту на території парку, що теж є пам’яткою садово-паркового мистецтва XVIII ст, встановили туристичні інформаційні стенди, облаштували локацію лавами та смітниками, придбали вуличні меблі, намети та технічне оснащення для проведення різноманітних подій на території музею. Тепер у Млинівському краєзнавчому музеї всі бажаючі зможуть організовувати майстер-класи, концерти, кінопокази, лекторії, тренінги, туристичні воркшопи тощо. Резиденція стане додатковим засобом для активізації туризму, адже сприятиме проведенню цікавих мистецьких заходів для яких раніше в Млинові не було відповідної локації. Кошти від роботи резиденції будуть спрямовані на покращення функціонування Млинівського краєзнавчого музею, співробітники якого власне і опікуватимуться резиденцією.

Читайте також