У прокуратурі Рівненщини підбили підсумки за пів року роботи

У прокуратурі Рівненської області 17.07.2019 відбулася підсумкова нарада під головуванням прокурора області Богдана Подубинського, на якій обговорено стан виконання органами прокуратури області покладених завдань та функцій у першому півріччі 2019 року та визначено основні завдання на наступний період.

В роботі наради взяли участь перший заступник та заступник прокурора області, керівники структурних підрозділів, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур.

Під час наради прокурор області висвітлив не тільки позитивні напрацювання відомства, але й виокремив проблемні питання у прокурорській діяльності з метою розроблення конкретних заходів для їх подолання.

Про результати роботи на основних напрямах діяльності поінформували перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький та заступник прокурора області Мирослав Пацкан. 

Позитивним відзначено те, що завдяки вжитим спільним заходам усіх правоохоронних органів, рівень злочинності на території регіону зменшився. Зокрема, менше вчинено особливо тяжких, тяжких злочинів, кримінальних правопорушень середньої тяжкості, істотно зменшилась кількість умисних вбивств, злочинів проти власності, довкілля. Активізовано роботу правоохоронних органів щодо виявлення злочинів у сферах незаконного обігу наркотиків, протиправного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, фактів хабарництва.

Знешкоджено 7 організованих злочинних груп (в т.ч. 1 – з незаконного видобутку бурштину), у склад яких входило 27 осіб.

Процесуальними керівниками скеровано до суду 55 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях  про злочини у бюджетній системі, про корупційні правопорушення – 38, у сфері земельних правовідносин  – 7, службової діяльності – 38, щодо незаконних оборудок у лісовій галузі – 13.

Прокурорами забезпечувалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у понад 32 тисяч кримінальних провадженнях. Підтримано публічне обвинувачення у 1172 кримінальних провадженнях (у т.ч. з постановленням  вироків – у 808 провадженнях).

За позовами прокурорів на захист інтересів держави задоволено позовів на суму 108,3 млн грн, добровільно відшкодовано за закритими справами 3,1 млн гривень. Завдяки реагуванню прокуратури повернуто в державну та комунальну власність 39 га земель.

Задоволено позовів прокуратури, пред’явлених на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства, та сплачено у добровільному порядку коштів на загальну суму 1,8 млн гривень.

Працівниками органів прокуратури області у першому півріччі 2019 року вирішено понад 1 тис звернень громадян. Більше 600 жителів області були прийняті прокурорами особисто.

На нараді заслухано звіти керівників окремих підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур та їх заступників, а також начальників відділів місцевих прокуратур.

Проаналізувавши стан справ, очільник регіональної прокуратури Богдан Подубинський на нараді відмітив, що не всі прокурори спрацювали ефективно, тому підводячи підсумки, поставив вимогу перед співробітниками покращити якість роботи на ввірених ним напрямах діяльності. Наголошено, що важливою залишається робота щодо виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із незаконним видобуванням бурштину, у бюджетній та земельних сферах, про корупційні правопорушення, а також вчинених організованими злочинними групами.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Рівненської області на наступний звітний період.

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також