У Рівненській бібліотеці представили книги військового журналіста

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді  відбулася зустріч-діалог з Дмитром Савченком та презентація книжкових проектів видавництва «Zалізний тато». Модератор Володимир Шаховський представив Дмитра як письменника, публіциста, засновника видавництва, громадського діяча та філософа-футуриста. 

2004-го Дмитро Савченко був несправедливо засуджений на 10 років за статтею «тероризм». Звільнившись, активно поринув у суспільне життя, працює радіоведучим, бере участь в АТО як військовий журналіст. 

Дмитро Савченко презентував інтелектуальну літературу, яка змушує осмислювати та змінювати  усталену систему поглядів. Книги вийшли друком у видавництві «Zалізний тато». Серед них - авторські видання  «Заколот» та «Бешкет», книга Володимира Сікевича «1918: Донецький бліцкриг», Івана Семесюка «Нема чим робить», Дмитра Корчинського «Естетика жебрацтва» та інші. 

Книга Дмитра Савченка «Заколот» є збіркою оповідань, есеїв не пов’язаних між собою однією тематичною лінією. Вона висвітлює теперішні реалії: війну, революцію та її чинники, гібридні конфлікти на теренах України, відтворює фрагменти життя автора. Автор розповів про причини та обставини написання книги та продекламував власний вірш, присвячений політичному в’язню, нашому земляку Миколі Карп’юку. Зустріч відбулася в формі діалогу та обміну думками, де кожен охочий міг задати автору запитання та почути цікаві факти з його життя.

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також