У Рівненській обласній раді підтримали учасників акції проти підвищення тарифів

В обласній раді підтримали учасників всеукраїнської акції проти підвищення тарифів.

Сьогодні під стінами Рівненської обласної ради відбулася акція протесту. В ній взяли участь представники громадських організацій, які увійшли до ініціативної групи в підтримці всеукраїнської акції «Проти підвищення тарифів на газ, електроенергію та теплопостачання».

Громадські активісти озвучили свої вимоги до вищого керівництва держави стосовно підняття тарифів на енергоносії. На думку учасників акції, підвищення цін на газ, електроенергію та тепло є наслідком незаконних дій центральних органів влади, які грубо порушили Конституцію України, свого часу передавши у приватні руки природні ресурси держави, які належать народові України.

У Зверненні, адресованому передусім Президентові України, його автори вимагають сформувати для населення тарифи на газ та електроенергію за соціально-економічною діяльністю, тобто врахувати те, що побутові споживачі використовують енергоносії в особистих цілях, а не для ведення бізнесу.

 

У зверненні вимагається запровадити прозорий облік видобутку газу та виробництва електроенергії, провести державний аудит усіх електро- та газомереж, переглянути зарплати працівників нафтогазу, обленерго та наглядових рад, зобов’язати газопостачальні компанії провести відновлювальні роботи зношених газових мереж тощо.

Позицію Рівненської обласної ради щодо питання підвищення тарифів озвучив заступник голови ради Олексій Бучинський. Він наголосив, що голова ради Сергій Кондрачук ще кілька днів тому оприлюднив на своїй сторінці в мережі Facebook позицію депутатської більшості в облраді, адресовану Президентові, Кабінету Міністрів та Верховній Раді України.

«Рівненська обласна рада завжди працювала та працюватиме в інтересах наших громадян. Ми вимагатимемо, щоб центральні органи влади повернули тарифи на газ, електроенергію та тепло до того рівня, який був встановлений раніше, а саме до 1 січня 2021 року», - повідомив Олексій Бучинський, звертаючись до учасників акції протесту.

Зі свого боку, громадські активісти передали своє Звернення керівництву обласної ради та облдержадміністрації та висловили вимогу скликати з цього питання позачергову сесію.   

Читайте також