У Рівненському районі навчають озеленювачів

На базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості підготовка слухачів за професією «Робітник зеленого будівництва» триває 2,9 місяці і передбачає ґрунтовні знання професії.

Слухачі навчилися якісно і оперативно виконувати роботи під час закладання зелених насаджень, розбивання газонів, скверів і будівництва спортивних майданчиків, а також доглядати за ними в процесі експлуатації, розробляти ландшафтні ескізи, створювати проекти візуалізації озеленення ділянки у форматах 2D (це дозволяє замовнику побачити реалістичне зображення спроектованих рослин, каменів, відсипки тощо на конкретній території) або 3D (тривимірне зображення дає можливість здійснювати віртуальні прогулянки ділянкою та зрозуміти задум ландшафтного дизайнера). Випускники навчилися  облаштовувати штучні декоративні водойми, міні-водойми; створювати різні системи поливу - автоматичного, ручного, комбінованого, улаштовувати альпінарії, рокарії, міксбордери, укладати рулонні газони різних видів тощо.

Цікава і перспективна справа вимагає знань і любові до природи, довкілля , творчого підходу та справжніх дизайнерських якостей. Сьогодні професія «Робітник зеленого будівництва» є затребуваною на ринку праці та дає можливість реалізуватися не лише на підприємствах садово-паркового будівництва, але й займатися підприємницькою діяльністю у цій сфері.

Прес-служба обласного центру зайнятості

 

.

Читайте також