У Рівненському районі тривають баталії навколо приєднання Городища

http://rivne1.tv

На сільську раду на Рівненщині претендує троє, аби створити ОТГ, повідомляє телеканал Рівне1.

Жителі Городищенської сільської ради зібралися на схід села. Головна тема розмови - майбутнє населених пунктів. Адже утворити об'єднану громаду їм пропонують відразу троє: місто Рівне, Шпанівська ОТГ та Білокриницька сільська рада.

Городище стало першим селом, до якого Рівне приїхало кликати в ОТГ. За словами секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука, місто може запропонувати певні переваги після об'єднання:

- Це і медицина, і невідкладна допомога, і матеріальна допомога, доступ до дитячих садків, художніх та музичних шкіл, оздоровлення дітей у санаторії, покращення якості доріг, програма підтримки ОСББ, і ми готові виділяти на них гроші та інше.

За словами голови голови Шпанівської ОТГ Миколи Столярчука, жити в об'єднаній громаді означає будувати спільні плани розвитку:

- Ми маємо свою стратегію розвитку ОТГ, але порахували, що можемо разом зробити більше. Тому звертаємося до всіх навколишніх сільських рад з пропозицією приєднуватися і далі розвиватися разом.

Об'єднання з Білою Криницею, а саме перспективи такого утворення в форматі Біла Криниця - Шубків - Городище, були оголошені ще у 2017 році в прямому ефірі Рівне 1 у проекті "Голос громади".

- Ми не спішили об'єднуватись, але готувались до цього. Зараз бюджет сільради становить 15 мільйонів, і працюємо, щоб він був більшим. Тож чекаємо вашого рішення, аби разом рухатись далі, - каже сільська голова Білої криниці Тетяна Гончарук.

І хоч депутати Городищенської сільської ради рішення на користь об'єднання з Білою Криницею прийняли ще у вівторок, остаточне рішення за громадою.

Читайте також