У Рівненському університеті презентували колективну наукову монографію (ФОТО)

фото - Фейсбук

В конференц-залі Національного університету водного господарства та природокористування відбулася презентація колективної наукової монографії «Меліорація та облаштування Українського Полісся» за науковою редацією академіка НААН, професора  Я.М. Гадзала, члена-кореспондента НААН, професора В. А. Сташука й професора кафедри водної інженерії та водних технологій  НУВГП  А. М. Рокочинського. 

Значимість і важливість  такої епохальної праці  у своїх виступах підкреслили ректор Віктор Мошинський, мер Рівного Володимир Хомко. Зі своїми промовами виступили також наукові редактори монографії  Анатолій Рокочинський та Василь Сташук, автори й  науковці.

У фундаментальному двотомному виданні обсягом 1786 сторінок, яке вийшло тиражем у 200 примірників, взяли участь понад 150 авторів, 24 установи та організації.

Монографія сформована за  авторським  принципом,  а її розділи підпорядковані системному розгляду всіх основних аспектів меліорації та облаштування Українського Полісся у послідовності та взаємозв’язку.

В двотомнику розглянуто режимні, технологічні, гідрологічні  та екологічні аспекти впливу меліорації на грунти та їх продуктивність, водний і гідрологічний режими річок, облаштування регіонального та  використання природно-ресурсного потенціалу, дана загальна оцінка їх екологічної та економічної ефективності  у зоні Полісся.

Матерали, зібрані у виданні, сприятимуть поглибленню меліоративних та екологічних знань, стануть корисними для фахівців у споріднених областях науки та виробництва, у сфері охорони навколишнього природного середовища, аграрному секторі, наукових працівників, аспірантів та студентів вищезазначених галузей підготовки.

Наприкінці дійства Василь Сташук та Анатолій Рокочинський подарували кілька примірників колективної наукової праці  ректору Віктору Мошинському, меру Володимиру Хомку, завідувачам кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства Миколі Клименку та кафедри менеджменту Леоніду Кожушку. Бажаючі  ближче ознайомитися з двотомником наукової праці можуть це зробити в Науковій бібліотеці університету.

Більше фото у 

Читайте також