У Рівному біля озера хочуть збудувати набережну з велодоріжками (ФОТО)

У Рівному наразі триває розгляд і доопрацювання зареєстрованих проектів на Громадський бюджет Рівного, кількість яких цьогоріч становить 110.

Серед них є проект, спрямований на розвиток велоінфраструктури Рівного, автором якого є голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Зокрема, він пропонує збудувати вздовж пляжу озера Басів Кут пішохідну набережну з велодоріжками. Йдеться про прибережну зону вздовж східної прибережної смуги озера.

Проект має на меті забезпечення комфортної прохідності дитячих колясок, велотранспорту та колясок для людей з інвалідністю. Також там планують встановити лавки та вуличні світильники.

«Пляж озера Басів Кут є чи не найбільш відвідуваним місцем під час пляжного сезону серед рівнян. В теплу погоду цілими сім’ями жителі Рівного з’їжджаються, щоб позасмагати там і відпочити на сонячному піщаному пляжі. Проте, попри популярність та відвідуваність пляжу, інфраструктура та благоустрій його території залишають бажати кращого. Особливі труднощі в пересуванні по тій території виникають в таких категорій населення, як батьки з дитячими колясками, велосипедисти та люди з інвалідністю, що пересуваються на колясках. А тому я пропоную облаштувати вздовж пляжу дві доріжки (пішохідну та велодоріжку)», - пояснює автор Олексій Муляренко.

До слова, цей проект повністю відповідає «Програмі соціально-економічного розвитку міста Рівного на 2015-2019 роки», а саме пункту про «Комунальне господарство», де одними з пріоритетних напрямків зазначено «благоустрій міських територій, зон відпочинку, парків, скверів» та «розвиток мережі зовнішнього освітлення».

Вартість реалізації цього проекту становить майже 1,5 млн грн. Чи буде він реалізований – залежатиме від голосування рівнян, яке стартує в середині вересня.

Читайте також