У Рівному до автівки поліцейського прив`язали бойову гранату: відомі деталі інциденту

У Рівному вчора, 17 грудня, на вулиці Курчатова невідома особа прикріпила до ручки автівки бойову гранату. На місці працювали вибухотехніки та слідчо-оперативна група.

"Вчора о 18 годині надійшло повідомлення, що у Рівному до ручки автомобіля прив'язана граната. Предмет було знешкоджено, щоб ніхто не постраждав. Автомобіль використовується одним із працівників поліції, але належить його родичу. За цим фактом відпрацьовують декілька версій. В тому числі, і зв'язок із професійною діяльністю працівника поліції", - повідомив начальник ГУНП Рівненської області Олексій Камишанський. 

Відомо, що граната була бойовою, але вона не могла здетонувати при дотику чи відкритті дверей, адже не була приведена у бойовий стан. Отже, зашкодити граната не могла. 

"У слідчому управлінні розпочали кримінальне провадження за двома статтями: ст. 345 ч. 1 "погроза працівнику поліції у зв'язку із виконанням службових обов'язків" та ст. 263 ч. 1 "незаконне зберігання і розповсюдження вибухівки". На гранаті РГД-5 не було кільця. Вона висіла на ручці за допомогою дроту. Основна версія - це виконання своїх професійних обов'язків. У кінці минулого року ми закінчили одне резонансне кримінальне провадження, яке було кваліфіковане по кількох статтях кримінального кодексу (розбій, вимагання, незаконне позбавлення волі людини). Для даного працівника поліції двічі висловлювались погрози. Нами відпрацьовано коло підозрюваних людей", - прокоментував заступник начальника ГУНП області Олександр Панасюк.

Також розглядають версію погроз батькам даного поліцейського, адже вони займаються бізнесом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство через 20 гривень: у поліції розповіли деталі смерті мешканця Рівного

Читайте також