У Рівному двох медиків судитимуть за недбальство та підробку документів

Фото - відкриті джерела

Рівненська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно завідувача відділенням та лікаря-акушера-гінеколога однієї  із лікарень. Їх звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч.1 ст.140 та ч.2 ст.358 КК України, а саме – невиконання медичним працівником професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, та підроблення офіційних документів.

Докази, які вдалося зібрати слідчому Рівненського відділу поліції та прокурору Рівненської місцевої прокуратури свідчать про те, що внаслідок неналежного, а також невиконання у 2016 році вказаними медиками професійних обов’язків було спричинено тяжкі наслідки для пацієнтки закладу, яка перебувала на 36-му тижні вагітності – загибель плоду, а також втрату репродуктивної здатності. Після чого, з метою приховання недбалості та уникнення відповідальності, завідувач відділенням та лікар акушер-гінеколог підробили офіційний документ – історію пологів жінки, в який внесли неправдиві відомості про проведення при її поступленні та перебуванні у закладі оглядів, яких насправді не проводили.

Участь у розгляді судом обвинувального акта забезпечуватимуть працівники Рівненської місцевої прокуратури. До обвинувачених судом застосовано запобіжні заходи у виді особистого зобов’язання. Відповідно до санкцій інкримінованих статей КК передбачено відповідальність у виді позбавленні волі на строк до 2 років.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Читайте також