У Рівному фейкові працівники банку зняли з рахунків більш, як 21 тисячу гривень

Минулого тижня до поліції звернулася 40-річна рівнянка, що потрапила на гачок шахраїв. Жінка пояснила, що два дні тому на її мобільний надійшло повідомлення про те, що її картка заблокована, а з’ясувати інформацію можна за вказаним номером. Рівнянка зателефонувала. По той бік слухавки чоловік представився працівником банку і повідомив, що для розблокування рахунку потрібно назвати код, який надійшов власниці на телефон. Жінка продиктувала усі реквізити, а невдовзі отримала повідомлення, що з її рахунку знято кошти у розмірі 2247 гривень.

За подібною схемою аферисти ошукали і 28-річну жительку селища Клевань, у якої невідомі зняли аж 14593 гривні. А 32-річний мешканець села Великий Олексин таким чином втратив 4449 гривень.

За усіма цими фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не проводити жодних банківських операцій по телефону. Коли невідомі, представляючись працівниками банківських установ, намагаються нібито врятувати ваші гроші, варто перервати розмову і особисто зателефонувати на гарячу лінію вашого банку і з’ясувати інформацію.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також